Digital medieträning. Läs mer här!

Rebecca & Fiona accepterar inte frågan (SVT Gomorron Sverige 5 juni 2012)

Rebecca & Fiona, två unga svenska kvinnor som är två av landets främsta DJ inom House-musiken. Det är inte direkt min musikstil och det finns mycket i deras flärdfulla, lite babbliga estetik jag har svårt att relatera till. Men jag kan upptäcka ett bra svar, vem det än kommer ifrån.

Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick har båda två fäder som är berömda musiker. Programledare Lennart Persson tar in det i frågorna:
-Din pappa är…?
– Staffan Scheja, svarar Fiona.
– Och din pappa…?
-Greg PitzPatrick, svarar Fiona.
Och på tidskod 8.22-8.38 i klippet lägger Fiona till:
-Och min mamma heter Karin Björkman och hennes mamma heter Marianne Scheja.
Det är lysande! Inget fel att ställa frågan som Lennart gör, det är en del av berättelsen men Fionas integritet och ovilja att acceptera frågans förutsättning, imponerar på mig.