Du kommer till oss

 Ni kommer till oss för intensiv medieträning

Den vanliga formen av medieträning är att vi kommer till kunden. Nu gör vi dessutom tvärtom. Du kommer till oss, till vår kurslokal på Medborgarplatsen i Stockholm, på 25:e våningen i ett torn med utsikt åt Stockholms alla väderstreck. Under teoridelen har vi föreläsning i högt tempo, med filmexempel på intervjuer, teorier kring svarsteknik, fallstudier av krishantering, hur journalister tänker, hur du förbereder intervjuer och formulerar dina budskap.

I praktikpasset kameratränar vi dig minst tre gånger, ämnena är noga förberedda och direkt kopplade till din verksamhet. Du möter två olika reportrar, en intensiv nyhetsjägare och en lugnare reporter i studiosamtal. Vi tittar på inspelningarna, analyserar dina svar och du får handfasta råd inför nya försök. Och så tränar vi ännu mer.

Mot slutet av kursdagen genomför vi presskonferensövning. Du väljer ett ämne från din verksamhet och svarar på en skur av frågor under fem minuter.

Vi lär dig också några enkla knep för att klara dina digitala möten och intervjuer. Som att ha kameran – datorn eller din smartphone – i ögonhöjd eller högre, som att fästa blicken på kameralampan och inte på bilden och att använda förnamn på andra deltagare för att få kontakt och inkludera.

När dagen är över kommer du att vara trött. Några dagar senare får du dina filmer med skriftliga, personliga råd.

Priset: Skriv till oss för en offert.

pelle@pellethornberg.se

 

 

KURSLEDNING

Pelle Thörnberg, kursledare och intervjuare.
Har varit journalist i över 40 år, varav 33 med tv-nyheter. I 25 år han medietränat stora och små företag, politiker på nationell och lokal nivå, partiledare, förbund, regioner samt tjänstemän och förtroendevalda i 35 svenska kommuner. Över 4 800 människor har fått individuell intervjuträning.

 

 

Maria Gabriella Lücke, assisterande kursledare, researcher, fotograf. Har tidigare arbetat som journalist vid bland annat Sveriges Radio och som pressekreterare och kommunikatör vid Jämställdhetsombudsmannen och Diskrimineringsombudsmannen.

 

 

 

Se vår korta film där vi resonerar om medieträning. Kan det rent av bli lite för mycket?

 

Boka kurs